Publicerad den

Pantaenius tipsar

En enkel lösning till ett vanligt problem.

Skulle du uppskatta ett meddelade om något hänt din båt?

Du har säkert själv sett en båt som skadats eller att något inte riktigt stämmer. Kanske har du till och med varit med om att något hänt din båt som gör att din planering ändras när du åker för att ta dig ut på en tur.

Nautical ID har tagit fram en tjänst som gör det möjligt för båtägare att vara kontaktbara utan att lämna vare sig namn eller telefonnummer synligt på båten. Tjänsten ger båtägaren en egen informationssida där alla uppgifter är valbara.

Det var för lite mer än ett år sedan som jag efter en dag på havet skulle lägga till råkade stöta till min grannes båt. Det är sånt som kan hända alla, problemet för mig var att få kontakt med ägaren till båten. Det visade sig vara en båt med flera delägare samt dåligt uppdaterade kontaktuppgifter i föreningen. Det tog nästan 1 månad innan jag fick tag i ägaren och kunde berätta vad som hänt. Allt slutade ändå väl men det fick mig att fundera på andra situationer där man velat få tag i en båtägare och hur svårt det oftast kan vara. På så sätt grundades idén och så småningom företaget som vill förenkla vardagen för alla båtägare och människor i marina miljöer.

Problemet som vi ser idag är att kopplingen mellan båt och ägare nästan är obefintligt. Detta gör att ägaren blir svår att få tag på om något som rör båten uppmärksammas. Dessa problem skapar ibland onödiga kostnader för båtägare som med vår produkt kan reduceras rejält genom lättare samverkan och enklare kommunikationsmöjligheter båtägare emellan.

Så här går det till.

Märkning med smart QR-kod

I vårt startpaket finns två stycken epoxidekaler i valfri färg och dessa placeras synligt i aktern och fören på båten.
Användare eller hamnpersonal scannar koden direkt med kameran i sin smartphone, därefter visas den offentliga informationen om båt och båtägare.

Ägaren väljer själv vilken information som skall vara tillgänglig. Telefonnummer, e-mailadress eller namn är alltid valfritt. Med hjälp av SMS funktionen på informationssidan kan ägaren alltid vara anonym men ändå kontaktbar. På så vis kan nu båtägaren agera i tid innan ett litet tillbud blir till en stor skada. Informationssidans innehåll kan självklart ändras vid behov. Allt är webbaserat för att underlätta tillgängligheten för alla. Det finns även bryggskyltar för den som endast vill förbli kontaktbar i hemmahamnen eller om man vill komplettera sina dekaler.

Pris för startpaket med 2 st epoxidekaler och 1 års medlemskap 349kr. Använd rabattkoden och betala endast 199kr.
(Tjänsten gäller i 12 månader från den dagen du aktiverar ditt konto där efter 179 kr årligen)

Använd koden Pantaenius och få 150kr i rabatt!

Beställ vårt startpaket
QR-kod

Vill du veta mer om oss

Pantaenius